dilluns, 2 de febrer del 2015

Un 'think tank' alemany que assessora Merkel: "El desig de sobirania de Catalunya és irrompible"

02/02/2015

INDEPENDÈNCIA

L'Institut de Política i Seguretat Internacional d'Alemanya reconeix la potència que té l'acord pel 27-S


Bernat Vilaró



Manifestació 11 de setembre 2012.



La Fundació Ciència i Política, de l’Institut de Política i Seguretat Internacional d'Alemanya, és un 'think tank' que assessora el govern d’Angela Merkel en afers exteriors. El cap de recerca de l'Institut, Kai-Olaf Lang, i la professora de ciències polítiques Susanne Gratius, han elaborat un informe sobre el "laberint polític" de Catalunya, i conclou que l'acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras per les eleccions del 27-S "demostra que el desig d'una autodeterminació i sobirania és irrompible".


"A Madrid, ni el govern [espanyol] ni l’oposició van poder ignorar el senyal polític que es va derivar del 9-N", afegeix l'informe d'aquest 'think tank' alemany, que sosté que el procés sobiranista català és d’interès de la Unió Europea, pel seu afany d’estabilitat i de trobar respostes, i anima Catalunya i Madrid a "prosseguir el camí de diàleg i negociacions o, com a mínim, començar-lo".

"Les posicions de totes dues parts només es tornen constructives si el govern central presenta una oferta sobre reformes estructurals que tingui continguts substancials i sigui creïble", apunten Lang i Gratius, que destaquen també que l’afeblit president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "no es pot permetre fer àmplies concessions a Catalunya" en ple any electoral a Espanya.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/un_think_tank_alemany_que_assessora_merkel_el_desig_de_sobirania_de_catalunya_es_irrompible_106121.php