dimecres, 18 de febrer del 2015

Sala-i-Martín explica de què té por el ministre De Guindos

18/02/2015

EUROPA

El govern espanyol tem que Syriza guanyi la negociació amb Europa, cosa que beneficiaria a Podemos, segons l'economista


Bernat Vilaró



Xavier Sala-i-Martín


L'economista de la Universitat Colúmbia Xavier Sala-i-Martín ha analitzat avui la situació de Grècia, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio': "Ara el pànic és polític. Tothom té por que a Espanya també guanyin els Syriza", ha dit en referència a Podemos. "Això canvia la partida, ja no és Merkel qui està sola". "A banda de la partida de pòquer normal, es juga una partida d'imatge", ha reiterat.

Així Sala-i-Martín ha detallat que el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, té por que el cas grec acabi amb victòria del partit del govern, Syriza, perquè això beneficiaria la confiança a Podemos i a les seves promeses. Per això Espanya insisteix a demanar que Grècia compleixi els compromisos, perquè si no ho fa això podria alimentar partits com Podemos, que s'alineen amb Syriza.


Segons l'economista, Grècia acabarà acceptant el rescat però caldrà veure com ho ven Syriza davant del seu electorat, a qui havia promès deslligar-se del dictat d'Europa. Sala-i-Martín ha afegit que "s'ha de trobar la cosmètica perquè el govern grec torni a casa sense fer cara de derrotat". També ha advertit que "ara el risc no és de contagi financer sinó polític".






Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/sala-i-martin_explica_de_que_te_por_de_guindos_en_el_cas_grec_106500.php