dimecres, 18 de febrer del 2015

Primer revés per a Manos Limpias

18/02/2015

SETGE DEL PARLAMENT

El Suprem estudia multar el sindicat d’ultradreta per acusar greument dos jutges de l'Audiència Nacional



El secretari general de 'Manos Limpias', l'ultradretà Miguel Bernad


Xavier Lladó

Primer revés per a Manos Limpias. El Tribunal Suprem ha obert una investigació al sindicat d’ultradreta perquè considera que hauria pogut incórrer en un suposat abús processal quan es va querellar contra dos dels magistrats de l'Audiència Nacional que el juliol passat van firmar la sentència en què es va absoldre els acusats d'assetjar el Parlament, el 15 de juny del 2011.

En la seva sentència, l'alt tribunal diu que no hi ha cap base per admetre a tràmit la querella i, a més, hi pot haver hagut un abús processal per part de Manos Limpias, que va ser acusació popular en aquest procediment.


El tribunal afirma que aquesta organització podria ser sancionada amb una multa d'entre 180 i 6.000 euros, segons disposa l'article 247.3 de la Llei d'Enjudiciament Civil.

La sentència assenyala que les imputacions sobre una presumpta prevaricació que Manos Limpias va fer als magistrats són "extremadament greus i que no tenen base objectiva". El Suprem indica que, "si es generalitzés aquesta forma de reaccionar, quedaria dinamitat el clima de seguretat i assossec que ha d'envoltar un tribunal a l'hora de decidir".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/primer_reves_per_a_manos_limpias_106509.php