dimecres, 18 de febrer del 2015

El Cercle Català de Negocis desmunta el discurs de Margallo

18/02/2015

INDEPENDÈNCIA

Albert Pont assegura que “hi ha nombrosos motius que ens permeten garantir el reconeixement massiu de la independència de Catalunya”


Nerea Rodríguez



El president del CCN, Albert Pont


El Cercle Català de Negocis ha desmuntat el discurs del ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, que sempre assegura que si Catalunya s’independitza vagarà per l’espai per manca de reconeixement internacional. Segons el president del CCN, Albert Pont, “l’Estat que negués el seu reconeixement a una Catalunya autoproclamada independent, ens estaria dient, que per a ell, Catalunya continuaria sent una regió d’Espanya; que en les seves relacions amb Catalunya la successió no s’hauria produït i, que per tant, seria el govern espanyol qui continuaria representant el nostre territori en les seves relacions amb aquest Estat”.


Pont reconeix que “tècnicament, això pot passar”, però que “és del tot improbable, especialment si Espanya perd el control efectiu sobre Catalunya. I això és el que passarà en un escenari de secessió no pactada en el que la Generalitat vagi assumint funcions d’Estat unilateralment”. En aquest sentit, argumenta: “Dic que aquest supòsit és del tot improbable perquè els Estats i els organismes internacionals miren exclusivament pels seus interessos. I a ningú li interessarà que sigui Espanya qui representi a Catalunya en les seves relacions internacionals, havent-ne perdut el control efectiu sobre el territori i els seus ciutadans”.

A més, recorda que “la vigència dels tractats multilaterals signats per Espanya i en vigor a Catalunya en el moment efectiu de la independència està més que garantida”. El president del CCN ofereix altres motius que garanteixen el reconeixement massiu de la independència de Catalunya: “En primer lloc, Catalunya només tindria obligació d’assumir una part del deute de l’Estat espanyol contret amb entitats públiques que l’hagin reconegut”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/el_cercle_catala_de_negocis_desmunta_el_discurs_de_margallo_106488.php