dijous, 19 de febrer del 2015

PP i C's, irritats pel tancament de files del Parlament amb la immersió

, Parlament | Actualitzat el 19/02/2015 a les 13:41h

Cuevas i Carrizosa acusa els diputats que defensen el català d'actuar com "evangelistes llegint l'homilia dels Textos Sagrats" per haver llegit dempeus i des de l'escó la LEC .


Peformance serena i convincent de CiU, ERC, ICV-EUiA, PSC i CUP en defensa de la immersió aquest migdia al Parlament. Una estratègia que ha irritat visiblement els partits detractors de l'escola catalana impulsors d'una moció que exigia una "casella de preinscripció escolar per rebre l'escolarització en castellà".

La diputada popular Maria José Cuevas, ariet contra la immersió, ha defensat la moció que buscava dinamitar el sistema d'immersió i crear dues línies d'ensenyament de Catalunya. La resposta dels portaveus ha estat evident, calculada i assajada. 


Anna Simó, d'ERC; Rocío Martínez Sampere, PSC; Joan Mena, ICV-EUiA; Isabel Vallet, CUP; Ramona Barrufet, CIU, i Marina Geli des de l'escó i amb un adhesiu en defensa de "l'Escolta en català" han llegit el text de la Llei d'Ensenyament de Catalunya que declara el català com a llengua vehicular de Catalunya.

Una performance que ha enervat i emprenyat tant a Cuevas com el diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha acusat els portaveus defensors de la immersió com "evangelistes" que llegeixen "textos sagrats que no tenen consens social".Cuevas ha demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que es consulti els pares per "comprovar si hi ha una majoria social en favor de la immersió". Curiós aquesta defensa d'una "consulta" per part del PP.  La moció ha estat tombada. 


Enllaç noticia :