diumenge, 8 de febrer del 2015

La Moncloa, preocupada per la crisi del Barça

08/02/2015

CAS NEYMAR

Mariano Rajoy i el seu equip en alerta pel fet que acabi formant part de la batalla política de les relacions entre Catalunya i Espanya


Nerea Rodríguez



El president del govern espanyol i ultradretà del PP, Mariano Rajoy

La crisi del Barça, amb el cas Neymar al capdvant, ha arribat a La Moncloa. Segons publica ‘La Vanguardia’, el president espanyol, Mariano Rajoy, i el seu Executiu viuen amb aprensió i preocupació el desenvolupament del cas Neymar. L’any en curs està marcat per diferents convocatòries electorals, i el PP té clar que no sobra cap vot, motiu pel qual els fa por la politització d’aquest cas.

El fet que acabi formant part de la batalla política de les relacions entre Catalunya i Espanya és una possibilitat que es discerneix amenaçadora i que podria perjudicar el partit de Mariano Rajoy. Segons el mateix diari, el Barça és una senya d'identitat central per a gran part dels catalans i aparèixer associat a una campanya en contra seu és un suïcidi polític a la comunitat. Rajoy vol evitar aquesta deriva i a començaments de la setmana passada va posar el seu equip a treballar sobre l'assumpte.


El primer moviment que va fer l’equip del president espanyol va ser avaluar l’estat judicial del cas. També hi va haver temps per intentar, sense èxit, apaivagar els ànims de Bartomeu, perplex com la resta de la seva junta, i enutjat, en vista del tomb que s'havia produït en el cas, segons ‘La Vanguardia’.

El diari revela també que l’Executiu espanyol va demanar informació al ministre de Justícia, Rafael Catalá, que al seu torn la va obtenir de la Fiscalia General de l'Estat. Moncloa, per la seva banda, va transmetre a Catalá que l'assumpte s'havia de tractar amb "cura i sensibilitat". Un altre contacte es va fer amb el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, l'home que ha estat més en contacte amb alguns directius del Barça, amb els quals ha avaluat l'estat del cas Neymar.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/la_moncloa_preocupada_per_la_crisi_del_barca_106261.php