diumenge, 8 de febrer del 2015

El TC vol consensos per jutjar el procés català

08/02/2015

CONSULTA

L’alt tribunal espanyol pretén resoldre abans de l’1 de març el recursos de l’Estat al 9-N, segons l’ARA

 

Nerea Rodríguez



El president del TC, Francisco Pérez de los Cobos


El Tribunal Constitucional està buscant consens per jutjar el procés. La intenció de l’alt tribunal espanyol es resoldre abans de l’1 de març els tres recursos que va interposar el govern espanyol pel 9-N i el que té pendent des del 2010 per la llei de consultes del tripartit, segons publica el diari ‘ARA’. A més, vol fer-ho amb el màxim consens dels seus 12 membres per intentar sortir enfortit, o si més no indemne, del nou embat que li arriba des de Catalunya.

L’1 de març el TC s’ha de pronunciar sobre la suspensió que va decretar al mes de setembre per a la llei de consultes i el decret de convocatòria del primer 9-N. Segons el mateix diari, tot i que podria pronunciar-se sense entrar en el fons de l’assumpte, com ha fet altres vegades, en aquesta ocasió el TC no vol que sigui així.


El ple del Constitucional es reuneix cada quinze dies i la propera vegada toca la setmana del 16 de febrer. Hauria de ser llavors quan es resolguin les quatre impugnacions, si es vol complir el calendari sense necessitat de convocar un ple extraordinari només per pronunciar-se sobre el 9-N. La data concreta dependrà de la possibilitat d’arribar al consens entre els 12 magistrats del tribunal.

Segons fonts jurídiques de l’ARA, per ser coherents i resoldre definitivament les impugnacions relacionades amb Catalunya, és imprescindible que en el cas de la llei de consultes del tripartit també es dicti sentència ara. I, si pot ser, per unanimitat o per una àmplia majoria.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/el_tc_vol_consensos_per_jutjar_el_proces_catala_106262.php