dijous, 26 de febrer del 2015

Eurodiputats catalans denuncien a Europa la relació de SCC amb ultres

26/02/2015

ESPANYOLISME

Els parlamentaris de CDC, ERC-NECat, ICV i UDC envien una carta a la Comissió Europea.


Bernat Vilaró



Els eurodiputats Terricabras, Tremosa i Urtasun


Els eurodiputats de CDC, ERC-NECat, ICV i UDC han enviat una carta al jurat de la Comissió Europea per denunciar els lligams de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana amb "grups extremistes", després que l'entitat guanyés el premi Ciutadà Europeu de l'Any -que no atorga el Parlament Europeu, sinó una comissió estatal amb majoria de PP i PSOE-.


A més, els europarlamentaris han demanat que a partir d'ara s'investiguin més les entitats reconegudes i es canviï el sistema d'elecció. No entenen "per què una entitat amb tan poc recorregut com SCC i amb una escassetat notable de mèrits i impacte social hagi estat reconeguda", i es queixen que la diferència amb la resta de premiats "és notable" i que l'elecció "es deu a motius polítics d'abast intern espanyol".

Els europarlamentaris han demanat a la Comissió Europea quines accions faran a partir d'ara per lluitar contra la ultradreta i els moviments xenòfobs a Espanya, un cop demostrats els lligams i l'admiració del president de SCC, Josep Ramon Bosch, per figures rellevants d'aquests moviments ultres, segons ha informat 'Nació Digital'.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/eurodiputats_catalans_denuncien_a_europa_la_relacio_de_scc_amb_ultres_106698.php