dimecres, 25 de febrer del 2015

Coscubiela: “El TC no podrà anul·lar mai la impressionant mobilització ciutadana que es va produir el 9-N”

El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats creu que la decisió del Constitucional demostra que aquest “és un problema polític que només pot tenir solució política”

Avisa que el dret a decidir “més aviat o més tard” trobarà el seu curs per poder desenvolupar-se


25/02/15 14:09 - Madrid -



Joan Coscubiela, portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats Foto: EFE.

El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, ha reaccionat aquest dimecres a les sentències del Tribunal Constitucional contra la llei de consultes i la convocatòria original del 9-N.

Segons Coscubiela, independentment de l'anàlisi en profunditat de la sentència, “que segur que té molts matisos”, amb la decisió del TC ja queda clar es confirma allò que ICV “ha anat dient des de fa molt de temps” que és que aquest “és un problema polític que només pot tenir solució política”.


“El Constitucional pot anul·lar una llei, però el que no pot anul·lar mai és la impressionant mobilització ciutadana que es va produir el 9-N a Catalunya”.

Així, ha demanat als qui tenen responsabilitats a l'Estat -esmentant concretament el govern espanyol, el president Mariano Rajoy, el PP i PSOE- que entenguin que a la democràcia no se li pot posar portes, a més d'avisar que el dret a decidir “més aviat o més tard” trobarà el seu curs per poder desenvolupar-se.

Darrera actualització ( Dimecres, 25 de febrer del 2015 14:10 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/826520-coscubiela-lel-tc-no-podra-anulmlar-mai-la-impressionant-mobilitzacio-ciutadanar.html