dimecres, 25 de febrer del 2015

El PP, Matas i Florentino Pérez enfangats amb les comissions del 3% del PP balear

25 de febrer de 2015 11:25 h

Un exregidor del PP confessa al jutge Castro que el PP de Matas, amb la connivència del PP a nivell nacional, exigia un 3% en comissions amb cada adjudicació pública


L'ex regidor d'Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Rodrigo de Santos, condemnat per dues causes de corrupció ha confirmat davant el jutge del cas Palma Arena que el PP de Jaume Matas (2003-2007) exigia un 3% en comissions amb cada adjudicació pública i que l'empresari Antonio Pinal li va confessar que havia finançat il·legalment al PP amb el pagament de la nova seu a Palma a canvi de la concessió de contractes públics. Santos també ha assenyalat que el PP va reclamar nou milions d'euros a canvi de la concessió de les obres per a la construcció del centre hospitalari de So n’Espases, que va recaure en mans de Florentino Pérez (Dragados).


 
 Matas, Florentino i el tresorer cunyat de Matas

Santos ha explicat que sabia per tercers que Matas li va demanar una "quantitat important" de diners al president d'ACS -de la qual és filial Dragados-, Florentino Pérez, a canvi d’adjudicar la construcció i explotació de So n’Espases, aprovada el 2006. No obstant això, Florentino Pérez va assegurar en la comissió d'investigació impulsada pel Parlament desconèixer el tema i “aquest tema ni haver parlat amb Matas "ni d'obres, ni adjudicacions". Santos ha declarat que  va ser el delegat de l'àrea de Construcció de Dragados a Balears, Juan Antonio Esteban, qui li va dir que Matas havia demanat nou milions d'euros a l’empresari i ha apuntat, a més, que el tresorer del PP i cunyat de Matas, Fernando Areal, era qui intervenia en el cobrament de les comissions.

Finançament de la seu del PP balear


En relació a la seu del PP, Santos ha manifestat que aquesta va ser finançada en part per l'empresari Antonio Pinal, propietari de Bruesa, qui li va comentar que va ajudar a les obres de la seu del PP a canvi que li adjudiqués el desenvolupament d'un projecte urbanístic a les casernes de Son Busquets. L'extresorer del PP Luis Bárcenas va afirmar durant la comissió de So n’ Espases, a través de videoconferència, que un empresari gallec, en al·lusió a Pinal, va col·laborar en l'adquisició i finançament de la seu del partit juntament amb altres empresaris.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/388598/el-pp-matas-i-florentino-perez-enfangats-amb-les-comissions-del-3-del-pp-balear