dimarts, 6 de gener del 2015

The Economist "homenatja" Catalunya

06/01/2015

CATALUNYA

El setmanari britànic fa un reportatge sobre el Museu del Disseny de Barcelona i destaca la cultura del país


Bernat Vilaró



'The Economist'


El setmanari britànic 'The Economist' publica un reportatge que parafraseja el llibre de George Orwell Homenatge a Catalunya (1938). Amb un títol homònim, la publicació anglesa afirma que "els catalans estan orgullosos de la història, la llengua i les seves fites".

A més, 'The Economist' també destaca que el Museu del Disseny de Barcelona reuneix 70.000 peces que van ser allotjades abans en quatre museus dedicats a diferents temes, com el tèxtil i la moda o la ceràmica.


Unes 3.000 obres -continua l'article- s'exhibeixen en quatre plantes d'aquesta nova estructura d'un edifici dissenyat per un arquitecte local (construït per Oriol Bohigas). Segons 'The Economist', està dominat per voladís, parets de vidre i escales mecàniques transparents pels costats".

El reportatge, que repassa la història cultural de Catalunya, recull que "el poder i la influència del país va arribar al seu punt àlgid a l'Edat Mitjana, quan es parlava català des del nord dels Pirineus a través del Mediterrani fins a Sardenya i més enllà".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/the_economist_homenatja_catalunya_105572.php