dimarts, 6 de gener del 2015

Mas i Junqueras: Tindrem eleccions, llistes separades i amb independents

Dimarts, 6 de gener de 2015 05:00 h


La ciutadania comença a estar farta de tantes reunions sense acord, sinó volen prendre mal els dos líders del procés han de tancar un acord ni que sigui de mínims per guanyar una majoria absoluta


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha renunciat a la llista conjunta entre CiU i ERC ja que Junqueras ha tancat aquesta opció malgrat les pressions que ha rebut fins i tot de gent propera als republicans. Mas sap que sinó convoca s’arrisca a un desgast i cada cop pren més forma que la menys dolenta de les opcions és convocar-les i mostrar que ell ho ha intentat tot i ha estat el líder republicà qui s’ha negat a la unitat. Amb tot, Mas intentarà fins al final la llista unitària i en el pitjor dels casos farà una llista amb amplia presència d’independents i societat civil, de la mateixa manera que a hores d’ara ERC està parlant amb personalitat diverses per farcir la seva llista, com també farà la CUP que ja ho anunciat. 


Mas i Junqueras


 Mas intenta obtenir el màxim suport de la societat civil de la mateixa manera que ho estan treballant ERC i la CUP

La reunió d'aquest dilluns al matí ha acabat sense cap acord, i fonts d'ERC han explicat a l'ACN que les converses no han avançat cap al pacte, entre altres coses, per la proposta que asseguren que Artur Mas ha fet a Oriol Junqueras. Segons els republicans, el president ha fet saber al líder d'ERC que estaria disposat a acceptar convocar eleccions anticipades i concórrer amb llistes separades, deixant de banda així la seva proposta de candidatura conjunta entre CiU i ERC. 

A canvi, però, la llista que encapçalaria Mas aglutinaria el suport i els noms de membres d'entitats de la societat civil com l'ANC, Òmnium o fins i tot els sindicats. Amb cap cas aquesta formula obligaria a Junqueras a renunciar a membres de la mateixa societat civil, amb alguns dels quals ja els hi ha ofert incorporar-se a la llista.

La partida d’escacs intenta acabar amb taules i amb els menors danys possibles, Mas i Junqueras saben que el temps s’esgota

Tota partida d’escacs té data de caducitat i alguns cops les taules forçades són una derrota pels dos contrincants, i en l’actua terreny de joc polític Mas i Junqueras tenen totes les de perdre si allarguen innecessàriament la partida. Fa dies que no solament CiU i ERC, també la CUP busquen fitxatges per les seves respectives llistes i alguns ja han pres decisions, pel que podem concloure que tindrem eleccions aviat, amb llistes separades i farcides d’independents. El problema sorgirà si un cop celebrades les eleccions i tenint majoria absoluta entre CiU i ERC no arribin a un acord ràpid per a formar govern.