dimarts, 6 de gener del 2015

El rei dels espanyols Felipe VI ens amenaça amb “la gran Nación española”

Dimarts, 6 de gener de 2015 15:00 h

Mentre Mas i Junqueras mostren la seva incapacitat d’arribar a un acord per tant sols endegar el procés independentista, el rei dels espanyols treu muscle davant el seu exercit contra el procés independentista


Els sectors monàrquics catalans reivindicaven encara aquest matí que el rei dels espanyols marca distàncies amb el president espanyol Mariano Rajoy en el discurs respecte a Catalunya, el gran olfacte polític del periodista de La Vanguardia Enric Juliana ha quedat n entredit a partir del moment que el nou rei dels espanyols ha utilitzat el terme “gran Nación Española” com arma política contra el procés sobiranista. El nou rei dels espanyols ha reivindicat la seva figura com a cap de les forces armades espanyoles com a senya inequívoc d’una nació que vol seguir sent una nació expansiva i conqueridora.  





Malgrat que TV3 ha dit que el discurs del rei no ha estat polític, deunidoret el to de les seves paraules...

"Us animo a seguir treballant amb la mateixa abnegació, disciplina i lleialtat, per la nostra Gran Nació, compromesos amb el present i optimistes amb el nostre futur. I ara els demano que crideu amb mi: Visca Espanya!".

El rei dels espanyols tanca la porta a ser mitjancer entre Catalunya i Espanya


Felip VI ha tingut paraules tant sols per les forces armades com a eina per reconquistar Catalunya, ha recordat que ja fa gairebé 30 anys va començar el "privilegi" de la carrera militar i que avui vesteix "amb orgull l'uniforme" de capità general. Ha afegit que "mai deixarà de recordar" un dels principis que li van ensenyar les forces armades: que "manar és servir".

Pedro Morenés ha anunciat que "les forces armades reafirmen el compromís en la defensa d'Espanya i els espais de sobirania". 

En una entrevista a 'El Mundo' aquest dimarts, el ministre considera que "el sobiranisme irrita de la mateixa manera un militar que qualsevol altre espanyol".

Mentre el rei dels espanyols parla de la “gran nación espanyola” el pare jubilat gaudeix del cap d’any a tot tren a Califòrnia

Qui no ho ha fet acte de presència a la Pasqua militar és el rei Joan Carles, davant la decepció d'alguns dels militars assistents, després que se'l descobrís a Califòrnia celebrant el seu 77è aniversari.

Conquerir Catalunya via museu militar

L'exèrcit vol un museu militar a Barcelona per no "defugir" la contribució de Catalunya a la història militar española. El tinent general inspector general de l'exèrcit, Ricardo Álvarez-Espejo, ha anunciat la voluntat d'establir "progressivament" un museu militar a l'edifici del Govern Militar de Barcelona. "La contribució de Catalunya a la història militar espanyola i la seva petjada és tan important que no hem de defugir ni deixar al marge a la ciutadania de Catalunya de poder contemplar un patrimoni tan singular", ha manifestat aquest dimarts durant el seu discurs en la celebració de la Pasqua Militar, a la qual han assistit autoritats militars, institucionals, consulars, policials i civils. Álvarez-Espejo ha situat el projecte com un "objectiu ambiciós i irrenunciable" al qual dedicarà, ha dit, tot el seu esforç.


http://www.directe.cat/noticia/382828/el-rei-dels-espanyols-felipe-vi-ens-amenaca-amb-la-gran-nacion-espanola