dimarts, 6 de gener del 2015

L'exèrcit espanyol vol instal·lar un museu militar a Barcelona

Dimarts  06.01.2015  16:09

Autor/s: ACN

'Per no deixar al marge la contribució de Catalunya', diu un tinent general








El tinent general de l'exèrcit espanyol Ricardo Álvarez-Espejo ha anunciat avui que el ministeri de Defensa té la voluntat d'establir 'progressivament' un museu militar a l'edifici del govern militar de Barcelona. 'La contribució de Catalunya a la història militar espanyola i la seva petjada és tan important que no hem de defugir ni deixar al marge a la ciutadania de Catalunya de poder contemplar un patrimoni tan singular', ha manifestat aquest dimarts durant el seu discurs en la celebració de la Pasqua Militar, a la qual han assistit autoritats militars, institucionals, consulars, policíaques i civils.


Álvarez-Espejo ha situat el projecte com un 'objectiu ambiciós i irrenunciable' al qual dedicarà, ha dit, tot el seu esforç.

Durant l'acte, que s'ha celebrat al Palau de Capitania de Barcelona, Ricardo Álvarez-Espejo, ha destacat 'la voluntat de lleial cooperació amb les diferents institucions i, sobretot, impulsar la presència de les Forces Aèries Espanyoles en la societat, continuant i, fins i tot augmentant, el número de conferències, col·laboracions, jornades de portes obertes i jura de Bandera de personal civil'.

El màxim responsable de l'exèrcit a Catalunya ha manifestat també: 'Aspirem que tots els espanyols se sentin orgullosos de les forces armades i que siguem un model d'exemplaritat i de transparència en la nostra actuació al servei del ciutadà'. En l'acte, ha assistit la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.