dimecres, 7 de gener del 2015

Imagina

«Tot depèn de la nostra capacitat d'organizar-nos, unir-nos, i mobiilizar-nos per fer de la majoria social una majoria electoral»


| Actualitzat el 07/01/2015 a les 00:01h
 
 
Secretari de Política Institucional de Solidaritat Catalana per la Independència. President del Certles d'Estudis Sobiranistes
 
 
Imagina que el 25 de novembre passat, després que en Mas fes les seves propostes, en Junqueras s'hagués aixecat, l'hagués abraçat, i declarat públicament que són una bona base per l'entesa, i per anar tots junts endavant per la independència.

Imagina que tot seguit s'hi sumen les CUP, Unió, Solidaritat, Reagrupament, Procés Constituent, MES i Avancem, l'ANC i Omnium, i les associacions i entitats independentistes del país.

Imagina que tots junts es posen a treballar per acordar un full de ruta concret, pautat, i verificable, per tal de fer la independència l'any 2015, acordada amb Espanya o malgrat la seva oposició, en la línia de l'informe 10 del Consell Assessor per la Transició Nacional: la creació i posada en funcionament del nou estat independent i les seves estructures bàsiques (Hisenda i administracions econòmica, tributària, i financera, poder judicial, Seguretat Social, seguretat pública, infrastructures, telecomunicacions, subministrament d'aigua i energia, relacions exteriors, etc).

Imagina que per formar aquesta candidatura de país per la independència, que inclou els partits però no es limita als partits, obrim un procés de primàries obertes, on tothom pot votar i ser votat, i a hores d'ara debatéssim qui va o no a la llista, qui serà més útil per construïr i fer la independència, i estiguéssim organitzant unes primàries on centenars de milers de catalans es mobilitzen, voten, i amb el seu vot decideixen les millors persones per conduir-nos a la llibertat. Un procés absolutament democràtic, revolucionàriament participatiu, i que deixa enrera definitivament la dinàmica partidista que tant ha desgastat la política.

Som majoria els catalans que aspirem a què el nostre país prengui el camí de la democràcia i el benestar, per tant el canvi és a les nostres mans. Tot depèn de la nostra capacitat d'organizar-nos, unir-nos, i mobiilizar-nos políticament per fer de la majoria social una majoria electoral i institucional per un propòsit compartit: la independència, fer de Catalunya un país democràtic, pròsper, just, i ple d'oportunitats.

Per assolir-lo, la unitat ha d'anar més enllà d'una coalició partidista, necessària però insuficient i no prou representativa d'aquest gran país que vol prendre el seu propi destí en les seves pròpies mans. Cal una aliança pel canvi que inclogui tothom, per un objectiu comú, aprofitant tots els mitjans pacífics i democràtics de lluita i participació, i les eleccions són un d'ells, i també el carrer, la mobilització pacífica, que cal que acompanyi i promogui el canvi, la força inaturable dels canvis històrics que són al nostre abast.

Catalunya no s'ha de conformar amb la supervivència com a meta, som un poble cridat per la Història per ser lliure, gran, i feliç.

Això és el què ens estem perdent, però encara hi som a temps. Podem començar avui. Pregunta't fins on estàs disposat a lluitar per fer-ho possible, perquè de tu en depèn