dimecres, 7 de gener del 2015

Atac amb víctimes mortals a la seu del setmanari Charlie Hebdo

Dimecres  07.01.2015  12:17

La seu és en ple centre de París · Dos homes armats hi han obert foc i han fugit · Hi ha onze morts, dos dels quals agents de policia

 



Imatge del lloc dels fets.


Dos homes armats i vestits de negre, segons diversos testimonis, han atacat la seu del setmanari satíric Charlie Hebdo, al bulevard Richard Lenoir, en ple centre de París. Els dos individus, encaputxats, han disparat amb un fusell automàtic AK-47 i hi ha com a mínim una desena de morts, dos dels quals són policies, segons que informen diversos mitjans francesos. Els atacants han obert foc a l'entrada de l'edifici i han fugit. Durant la fugida hi ha hagut un intercanvi de trets amb agents de policia, dos dels quals han resultat morts.

Més informació: Les imatges de l'atac al setmanari Charlie Hebdo a París

FranceTV Info ha publicat aquestes imatges d'un moment del tiroteig:











La revista va ser objecte d'amenaces quan va dedicar una portada d'un número el 2012 a les manifestacions del món musulmà contra un film nord-americà que parodiava la figura sagrada de Mahoma i que els islamistes consideren blasfem. I la hi dedicava amb més caricatures del profeta, bo i sabent que representar-lo gràficament és prohibit per l'islam.

L'any anterior la redacció del setmanari fou destruïda amb còctels molotov, arran de la publicació d'un número especial amb una caricatura de Mahoma.





http://www.vilaweb.cat/noticia/4226261/20150107/atac-victimes-mortals-setmanari-charlie-hebdo.html