dijous, 22 de gener del 2015

Pedro Sánchez fa campanya per la independència

Dijous, 22 de gener de 2015 12:35 h

El líder del PSOE rebutja incloure el pacte fiscal i el dret a decidir a la reforma constitucional


 (ACN).- El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha negat en una entrevista a RAC1 el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S i ha rebutjat també la possibilitat d'incloure un pacte fiscal o el dret a decidir per a Catalunya a la reforma de la Constitució. L'actual líder del PSOE s'ha mostrat convençut que "una majoria dels catalans no donaran suport a l'independentisme" a les eleccions del 27 de setembre i ha negat que -com va afirmar el líder d'ERC, Oriol Junqueras- el 2016 sigui l'any de la independència de Catalunya: "S'equivoca, i els fets ho demostraran", ha sentenciat. 









Igualtat enfront identitat

Segons ha afirmat en aquesta campanya els socialistes contraposaran el discurs de la "identitat" al de la "igualtat", i en el cas que guanyés una majoria sobiranista al Parlament la posició del PSOE continuaria essent abordar totes les qüestions en una reforma constitucional al Congrés on "cada grup podrà manifestar les seves propostes".

Això sí, segons Sánchez, d'aquesta reforma no n'hauria de sortir el reconeixement de Catalunya com a nació amb dret a decidir ni tampoc un pacte fiscal. Segons el líder del PSOE el dret a decidir ha de ser "de tots els espanyols" i els catalans podrien expressar la seva opinió a un referèndum a tot l'Estat sobre la reforma de la Constitució

El catalans eternament solidaris


Pel que fa al pacte fiscal, Sánchez ha afirmat que cal una reforma general del model de finançament però no atorgar a Catalunya un tracte similar al del País Basc i Navarra. Segons ha afirmat, el PSOE es regeix per un principi de "solidaritat" i per tant no donaria suport a aquesta opció. En canvi, ha rebutjat modificar el pacte fiscal per a Navarra i el País Basc, que tenen, ha dit, "drets històrics que venen de llarg".

El català, la moneda de canvi

Per contra, Sánchez sí que s'ha mostrat partidari de blindar el "reconeixement" del català al conjunt de l'Estat i la immersió lingüística a l'escola catalana, i també ha apuntat que l'Estat podria abanderar la petició perquè "altres llengües" diferents del castellà tinguin caràcter d'oficial a Europa.

Legitimat per liderar el PSOE

Sánchez ha reiterat la seva intenció de presentar-se a les primàries del partit per esdevenir candidat a la presidència del govern espanyol i ha expressat el seu suport a la presidenta andalusa, Susana Díaz, -amb qui té una "excel·lent relació"- perquè avanci eleccions autonòmiques. En tot cas ha dit que se sent "legitimat" per liderar el PSOE. També ha criticat la "indefinició ideològica" i la "inconsistència" de Podemos.


Enllaç noticia :