dijous, 22 de gener del 2015

Abans del 27-S sabrem com serà la incorporació d'una Catalunya independent a la UE

Dijous, 22 de gener de 2015 14:00 h

Homs assegura que el propòsit del Govern és donar a conèixer quines conseqüències té i com s’ha d’afrontar la incorporació a la UE d’una Catalunya independent 






(ACN).- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat que, segons un informe "exhaustiu" del què disposa el Govern, Catalunya podria complir gairebé des del principi i "amb l'actual estructura institucional" amb els drets i obligacions jurídiques comunes dels membres de la Unió. Concretament, en àmbits com el sector empresarial, la xarxa de R+D+I o la gestió política regional. 

A més, ha subratllat que Catalunya ja disposa de diversos organismes com la Sindicatura de Comptes o l'Institut d'Estadística. Homs també ha assegurat que el propòsit del Govern és que es doni a conèixer abans de les eleccions del 27-S la manera com una Catalunya independent hauria d'afrontar la seva integració a la UE.



 Homs ha assenyalat que tot i la necessitat de desplegar  un nombre significatiu de noves institucions i entitats, avui l’actual estructura institucional permetria complir gairebé amb els requisits de la UE.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/384778/abans-del-27-s-sabrem-com-sera-la-incorporacio-d-una-catalunya-independent-a-la-ue