dimecres, 28 de gener del 2015

El govern espanyol denega el registre d'una marca per escriure en català

28/01/2015

LLENGUA

Un empresari escriu "venda de productes alimentaris" a la sol·licitud i el Ministeri d'Indústria la suspèn


Bernat Vilaró


La carta | Plataforma per la Llengua


El govern espanyol, mitjançant el Ministeri d'Indústria, ha denegat la sol·licitud d'un empresari català que volia registrar una marca. El motiu, que al document hi apareix escrita una frase (només una) en català, segons informa Plataforma per la Llengua.

La sol·licitud, a la qual hi ha tingués accés El Singular, està escrita totalment en castellà, menys aquesta frase: "Venda de productes alimentaris" que, en castellà, és pràcticament igual: "venta de productos alimentarios". La resta d'informacions i dades de la sol·licitud està en castellà.


L'organisme responsable d'aquesta tramitació és l'Oficina Española de Patentes i Marcas, que depèn del Ministeri d'indústria, energia i turisme. La Plataforma per la Llengua entén que "aquest fet esperpèntic d'aplicació de la llei és una bona mostra d'utilització de la llengua no pas com a tràmit de comprensibilitat, sinó amb voluntat impositiva".




Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/el_govern_espanyol_denega_el_registre_d_una_marca_per_escriure_en_catala_106030.php