dilluns, 29 de desembre del 2014

L'Estat es fa l'orni per no finançar el corredor mediterrani

29/12/2014

ESPANYOLISME

Ferrmed assegura que l'eix arribarà a València i a Tarragona amb un retard d'almenys dos anys


Alèxia L. Ferret


La ministra de Foment Ultradretana del PP, Ana Pastor


El Corredor Mediterrani no es lliurarà de l'habitual endarreriment de les obres públiques. Ferrmed, l'organització que més ha impulsat la interconnexió ferroviària per a mercaderies, dóna per fet que l'eix arribarà a València i a Tarragona amb un retard d'almenys dos anys, segons publica ‘El País’.

El Ministeri de Foment ha decidit obrir una via alternativa per intentar reduir aquestes previsions sense comprometre el seu pressupost i sense esperar que el fons Juncker, en el qual treballa la Comissió Europea, impulsi la construcció d'infraestructures d'energia i del transport.


La idea que té el gabinet de la ministra Ana Pastor és que els recursos surtin dels concessionaris dels ports espanyols.

La construcció del tercer carril ferroviari per aconseguir l'ample internacional havia d'arribar el 2015 fins a València i el 2016 a Alacant i Múrcia, objectius ara impossibles.

Però el secretari general de Ferrmed, Joan Amoròs, considera que amb voluntat política i poca inversió es podrien resoldre molts temes pendents.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/12/l_estat_es_fa_l_orni_per_no_financar_el_corredor_mediterrani_105449.php