diumenge, 9 de novembre del 2014

UPyD demana la detenció de Mas, Rigau i Espadaler pel 9-N

Diumenge  09.11.2014  10:40

Els acusa de desobediència, prevaricació i omissió de perseguir delictes




Artur Mas



El portaveu d'Unión, Progreso y Democracia (UPyD) a Catalunya i membre del consell de direcció del partit, Ramon de Veciana, ha presentat avui a primera hora al jutjat de guàrdia de Barcelona una denúncia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per organitzar el procés participatiu d'avui. La denúncia també s'estén a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per permetre que la votació es faci en centres educatius públics i per no instar els Mossos d'Esquadra a complir les resolucions del Tribunal Constitucional espanyol que impedien la consulta alternativa.

UPyD considera que el president i els dos consellers poden haver comès els delictes de desobediència, prevaricació i omissió del deure de perseguir delictes.


El portaveu d'UPyD a Catalunya ja va presentar al final d'octubre una altra denúncia a la fiscalua contra la consulta alternativa perquè considerava que incomplia la suspensió del Tribunal Constitucional espanyol.

Per UPyD, el procés de participació ciutadana d'avui és una consulta encoberta i per això creu que els tres denunciats cometen els presumptes delictes de prevaricació i de malbaratament de diner públic perquè es posen mitjans de la Generalitat a disposició del 9-N.

PXC denuncia els locals habilitats per al procés
Plataforma per Catalunya (PXC) ha presentat aquest matí una denúncia a la Ciutat de la Justícia de Barcelona amb la llista de 1.317 locals 'oberts i habilitats per a la consulta separatista suspesa per dos ocasions pel TC'. Paral·lelament a aquesta denuncia els regidors i delegats de PxC repartits per tot el territori català també denuncien en els seus diferents partits judicials 'tots els locals oberts a aquest efecte', segons ha informat PxC en un comunicat. Concretament a 25 partits judicials de Barcelona, 9 de Girona, 7 de Lleida i 8 de Tarragona. PXC reclama que 'de manera urgent' la policia comparegui als col·legis, identifiqui els organitzadors i retiri el mobiliari i estris del procés.

En les denúncies els membres de Plataforma demanen que 'de manera urgent' el dia d'avui siguin requerits els cossos i forces de seguretat de l'Estat perquè compareguin en els esmentats col·legis, instituts o llocs de pública concurrència i previ a identificar els organitzadors es retirin immediatament tots els estris i mobiliari destinats a cometre la il·lícita consulta'.

Consideren que els organitzadors poden estar cometent un 'delicte de desobediència' previst i penat en el codi penal pels articles 410 i 556 i 'un altre probable de sedició' de l'article 554 del codi penal. D'altra banda, els serveis jurídics de Plataforma 'treballaran durant tota la jornada per si fos necessari interposar alguna denúncia o querella més per sedició o prevaricació', afegeixen en el comunicat.

A les portes del jutjat el secretari general de PxC Robert Hernando ha manifestat que la justícia 'ha de parar immediatament aquest despropòsit', considera que els catalans estan essent 'enganyats' i qualifica el procés de 'pantomima muntada pels separatistes i els separadors per a usar-la com una cortina de fum als veritables problemes del poble'.

Afegeix que les lleis s'han de complir ja que 'en cas contrari ens convertirem en una república bananera'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4218893/20141109/upyd-demana-detencio-mas-rigau-espadaler-9-n.html