dijous, 6 de novembre del 2014

Manos Limpias amplia la querella contra Mas per insubordinació al TC

06/11/2014

CONSULTA 9-N

El sindicat d’ultradreta considera que l'executiu català ha incorregut en un "vici d'inconstitucionalitat i en frau de llei"


Nerea Rodríguez


El secretari general d'ultradreta 'Manos Limpias', Miguel Bernad


El sindicat d’ultradreta Manos Limpias ha ampliat per sisena vegada la seva querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, ara per "insubordinació" al Tribunal Constitucional, per mantenir els preparatius per al ‘nou 9N’. En aquesta ampliació de la querella, el sindicat denuncia que Mas "novament desafia al TC" a l'assegurar que seguirà endavant amb la consulta d’aquest diumenge, malgrat la resolució del Constitucional que la suspenia.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va remetre la querella inicial i les successives ampliacions a la Fiscalia, perquè, en un tràmit que encara no s'ha efectuat, es posicionés sobre si calia admetre a tràmit o no. La querella acusa al president de la Generalitat dels delictes de desobediència, rebel·lió, prevaricació, provocació a la sedició i malversació de cabals públics.


Segons l'escrit, el govern ha acordat, "en un nou i reiterat afany de rebel·lia i desobediència seguir endavant amb la consulta alternativa sobre la independència", malgrat la resolució del Constitucional. Manos Limpias sosté en la seva querella que Mas està actuant "en l'ombra", ja que, en no signar cap decret sobre el procés participatiu, està traslladant als catalans "les obligacions i responsabilitats que no està assumint per escrit".

Això no obstant, remarca que, malgrat que ni Mas ni el govern català hagin aprovat un decret de convocatòria, això no impedeix apreciar "l'existència d'un acte jurídic administratiu de convocatòria", perquè per exemple segueix activa el web del govern català sobre el procés. "Totes les declaracions de Mas no deixen lloc a dubte sobre el seu compromís, i el de la pròpia Generalitat, de dur a terme, al preu que sigui, aquest procés", adverteix el sindicat, que considera que l'executiu català ha incorregut en un "vici d'inconstitucionalitat i en frau de llei".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/manos_limpias_amplia_la_querella_contra_mas_per_insubordinacio_al_tc_104333.php