dijous, 6 de novembre del 2014

Llanos de Luna pressiona el govern perquè obeeixi el TC

06/11/2014

CONSULTA 9-N

La Delegada del Govern espanyol envia una carta a Joana Ortega i a Irene Rigau


Nerea Rodríguez


Llanos de Luna, Ultradretana i delegada del govern espanyol a Catalunya


La Delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, està pressionant la Generalitat per tal que obeeix el Tribunal Constitucional, que va suspendre el ‘nou 9-N’. Així, Llanos de Luna remès sengles cartes a la vicepresidenta i a la consellera d'Ensenyament de la Generalitat en la qual els recorda la "importància" que no contravinguin la decisió del TC respecte al "procés participatiu" de diumenge.

En la carta, la Delegada del Govern espanyol recorda a la vicepresidenta Joana Ortega i a la consellera Irene Rigau l'admissió a tràmit per part del TC de la impugnació del Govern al "procés de participació ciutadana" promogut per l'executiu d'Artur Mas. Llanos de Luna també ha remès cartes, en el mateix sentit, a tots els alcaldes, secretaris i interventors municipals de Catalunya, als presidents de les quatre diputacions i als dels Consells Comarcals, tal com ja va fer amb ocasió de la suspensió cautelar de la consulta inicial.


No obstant això, a diferència d'aquella vegada, en aquesta ocasió la Delegació del Govern espanyol ha decidit remetre a més una carta específica a la vicepresidenta del Govern -al seu torn consellera de Governació i Relacions Institucionals- i a la titular d'Ensenyament. La missiva afirma que el TC ha acordat suspendre "no només les precitades actuacions, sinó també els restants actes i actuacions de preparació, realitzats o procedents, per a la celebració de l'esmentada consulta, així com qualsevol altra actuació encara no formalitzada jurídicament, vinculada a la referida consulta".

Davant d'això, "en el marc del deure dels càrrecs públics de complir amb les resolucions del tribunal Constitucional", recorda a les dues responsables "la importància que des d'aquest Departament no s'adoptin acords o es portin a efecte actuacions que poguessin contravenir la decisió del Tribunal". En el cas de la vicepresidenta Ortega, considera que podrien contravenir la resolució de l'Alt Tribunal "actuacions destinades a la utilització de mitjans públics per a la realització d'actes d'execució de la consulta o d'una altra manera vinculades a ella".

En la carta a la consellera Rigau es fa constar com a possible incompliment actuacions com "sol·licitar als responsables dels centres docents la posada a disposició d'aquests, o l'autorització d'aquest Departament per a la seva utilització, amb fins de promoció o realització d'actes vinculats a la celebració de la consulta que ha estat suspesa, o qualssevol altres de similar contingut pels quals s'utilitzin mitjans públics per a l'organització d'aquella".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/llanos_de_luna_pressiona_el_govern_perque_obeeixi_el_tc_104331.php