dijous, 20 de novembre del 2014

El TC admet a tràmit el recurs de la Generalitat contra el decret que els obliga a pagar l'escolarització en castellà

Redacció - 20/11/2014 - 14.55h. 



La seu del Tribunal Constitucional



El ple del Tribunal Constitucional  ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra el decret del govern espanyol que l'obliga a pagar l'escolarització privada en castellà a les famílies que ho demanin. L'alt tribunal traslladarà ara la demanda al govern espanyol, que disposa de 20 dies per personar-se en el procés i fer al·legacions.

En el seu recurs, el govern va al·legar que el decret suposa "una invasió i menyscabament de les competències de la Generalitat" en educació i llengua. També fa constar en el recurs que aquest mecanisme "suposarà una separació dels alumnes per raó de llengua, cosa que és contrària al règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya".


L'obligació de la Generalitat de pagar la plaça privada a l'escola en castellà s'inclou a la Lomce o "llei Wert", que ja va ser objecte d'un recurs del govern d'Artur Mas.

El Ministeri d'Educació va xifrar en uns 6.000 euros el cost per a cada alumne. Abans de l'inici del curs, les escoles privades van explicar que no havien rebut cap petició d'escolarització en castellà.


http://www.324.cat/noticia/2602480/catalunya/El-TC-admet-a-tramit-el-recurs-de-la-Generalitat-contra-el-decret-que-els-obliga-a-pagar-lescolaritzacio-en-castella