dissabte, 4 d’octubre del 2014

Mas: “No aconseguiran aturar la veu del poble de Catalunya per molt que ho intentin”

04/10/2014

DRET A DECIDIR

El president avisa que estem davant un "repte democràtic amb majúscules"


Alèxia L. Ferret


El president Mas amb els alcaldes al Palau de la Generalitat


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit avui que "per molt que intentin parar la veu del poble de Catalunya no ho aconseguiran", davant dels impulsors de la consulta. Mas ha rebut al Palau de la Generalitat als alcaldes dels ajuntaments que han aprovat la moció en defensa del dret a decidir, en total, 920 municipis catalans d'un total de 947 (el 96 %).

En aquest acte simbòlic i de compromís del món local amb la consulta sobiranista del 9 de novembre. Mas ha destacat que la "pinya" a favor del 9N que suposa la majoria parlamentària, el suport institucional com el dels ajuntaments o les mobilitzacions socials faran que no es pugui "parar la veu del poble" català "per molt que ho intentin" des de l'Estat.




El president de la Generalitat ha posat de relleu les "fortaleses" del procés sobiranista per trobar la "solució" i "vèncer" les "dificultats, obstacles, murs i roques" que, segons la seva opinió, posa l'Estat. També ha dit que estem davant un "repte democràtic amb majúscules", ha considerat que en qualsevol altre Estat el govern "ja estaria assegut a la taula negociant".

A més de Mas i dels alcaldes, l'acte ha comptat també amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller de la Presidència i portaveu de l'executiu català, Francesc Homs; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal; el de l'ACM, Miquel Buch; la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, entre d'altres.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/mas_no_aconseguiran_aturar_la_veu_del_poble_de_catalunya_per_molt_que_ho_intentin_103569.php