dissabte, 4 d’octubre del 2014

Més de 800 alcaldes fan pinya pel 9-N al palau de la Generalitat

04/10/2014

DRET A DECIDIR

Entreguen al president Mas els certificats dels acords de ple en suport a la consulta


Alèxia L. Ferret


Més de 900 alcaldes catalans avui al Palau de la Generalitat


Més de 800 alcaldes catalans han entregat aquest matí al president Mas els certificats dels acords de ple en suport a la consulta del 9 de novembre promoguts per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència. Els alcaldes representen el 96% dels municipis catalans. En total són 920 els Ajuntaments que fins ara han votat a favor del 9-N, però alguns alcaldes no han volgut participar a l'acte, com el de Badalona, el popular Xavier García Albiol.






Avui, primer els ha rebut l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i després s'han dirigit al Palau de la Generalitat a fer entrega dels acords al president de la Generalitat, que estava acompanyat per una delegació de la mesa del Parlament encapçalada per la presidenta Núria de Gispert.




Des del 1918 no es feia una concentració similar d'alcaldes a Catalunya. L'entrega dels acords es produeix 96 anys després de la concentració de 1.046 alcaldes a la plaça de Sant Jaume per mostrar el suport del món local a la Generalitat reivindicant l'autonomia.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha agraït a l'Ajuntament la "tasca immaridable" als 800 alcaldes catalans de 920 municipis que han aprovat la moció en defensa del dret a decidir.

"És la nostra responsabilitat complir el mandat legítim que ve de tot Catalunya"
, ha ressaltat Trias, i ha demanat als alcaldes que facin tot el que estigui a les seves mans perquè els catalans puguin votar el 9 de novembre.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/mes_de_900_alcaldes_fan_pinya_pel_9-n_103566.php