dimecres, 29 d’octubre del 2014

L'Estat impugnarà el nou 9-N per la pregunta

29/10/2014

CONSULTA 9-N

L'executiu de Rajoy apel·larà també a l'ús de personal funcionari per justificar el que considera un "frau de llei"


Xavier Lladó


Urnes per votar el 9 de novembre


El govern espanyol ja ha decidit l'estratègia per impugnar el 'nou 9-N'. Ho farà per la pregunta i, en segon terme, per les instruccions donades a personal funcionari i Mossos d'Esquadra, encara que no ho provi cap ordre oficial escrita. Ho indiquen fonts de l'exectiu de Rajoy, que és a l'espera de l'informe urgent que ha demanat al Consell d'Estat abans de recórrer el procés participatiu de la Generalitat.

La comissió permanent del Consell d'Estat aprovarà aquest dijous el dictamen que li ha sol·licitat el govern espanyol sobre la legalitat de la nova consulta convocada per la Generalitat després de la suspensió de la consulta no referendària per part del TC a instàncies de l'executiu de Rajoy i del PP i el PSOE.

El dictamen del Consell d'Estat és preceptiu però no vinculant. Si, tal i com preveu el govern, el Consell d'Estat emet dijous mateix l'informe, el divendres el consell de ministres aprovarà el recurs. El contingut de la pregunta del procés participatiu és: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat" i "En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?".

El govern espanyol ha recopilat els darrers dies tots els passos realitzats per la Generalitat per aportar-los com a proves del que consideren que és un "frau de llei" amb el qual "pretén aconseguir un resultat prohibit mitjançant un camí alternatiu".