dilluns, 6 d’octubre del 2014

L’Estat impugna ara el nomenament de la 'junta electoral' del 9N

06/10/2014

CONSULTA 9-N

L’Advocacia de l’Estat recorre la Comissió de Control de la consulta davant del Tribunal Constitucional


Nerea Rodríguez


Tribunal(Anti) Constitucional


L'Advocacia de l'Estat, un òrgan depenent del Ministeri de Justícia espanyol, ha impugnat ara el nomenament dels set membres de la ‘junta electoral’ del 9N. Ho ha fet presentant avui davant del Tribunal Constitucional un incident d'execució per l'incompliment per part de la Generalitat de la suspensió dels actes de preparació de la consulta del 9 de novembre. La impugnació es produeix després que la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría anunciés divendres que els Serveis Jurídics de l'Estat ja estaven treballant en la impugnació del decret de creació de la Comissió de Control de la Llei de Consultes a la peça de suspensió tramitada pel Tribunal Constitucional.


Aquest escrit es presenta a les actuacions obertes respecte del recurs de l’Executiu de Rajoy contra la Llei de Consultes. Ara caldrà donar explicacions a la resta de parts perquè al·leguin el que considerin oportú; les parts personades en aquest procediment són la Generalitat i el Parlament. Amb aquest, ja són diversos trasllats que el TC ha de fer en relació amb els recursos del govern espanyol que van ser admesos a tràmit dilluns passat contra la Llei de Consultes i el decret de convocatòria del 9N.

Tot i això, de moment ni tan sols s'ha demanat encara la preceptiva opinió a l'Advocacia de l'Estat sobre els escrits en els quals la Generalitat i el Parlament sol·licitaven l'aixecament de la suspensió cautelar dictada en relació amb les dues normatives. Tampoc han arribat encara al TC les recusacions anunciades per la cambra catalana contra el president de l'òrgan, Francisco Pérez de los Cobos, i contra el magistrat que ha estat nomenat ponent de la resolució que ha de resoldre el recurs contra la Llei de Consultes, Pedro González-Trevijano.

Per aquesta raó, fonts del tribunal de garanties consideren molt poc probable que aquesta setmana pugui avançar-se en la resolució de totes aquestes qüestions, i això que hi ha ple previst des d'aquest dimarts fins a dijous que ve.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/l_estat_impugna_ara_el_nomenament_de_la_junta_electoral_del_9n_103604.php