dilluns, 6 d’octubre del 2014

#EstemConvocats9N Oberts els censos i registres previstos per votar el 9N

Dilluns, 6 d'octubre de 2014 17:50 h

Els estrangers i els ciutadans amb dret a vot anticipat ja poden presentar la sol•licitud. La comissió de control ha designat les set comissions territorials que s'encarreguen de rebre les peticions


Barcelona (ACN).- La comissió de control del 9-N ha designat les set comissions territorials que, entre d'altres funcions, s'encarreguen de rebre les sol·licituds que han de presentar alguns col·lectius per votar en la consulta. Es tracta dels estrangers que viuen a Catalunya (amb un any de residència si són d'estats membres de la UE i tres anys en cas dels nacionals de tercers estats) i aquells que poden votar per dipòsit entre el 20 i el 25 d'octubre. 





Set comissions territorials per la consulta del 9N

Segons han explicat fonts del Govern a l'ACN, l'administració sempre ha de rebre qualsevol requeriment o petició que facin arribar els ciutadans. Les seus de les comissions territorials estan distribuïdes a Barcelona, Manresa, Tremp, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

La comissió de control ha decidit, en la reunió celebrada aquest cap de setmana, designar les set comissions territorials. Concretament estaran situades a Barcelona (Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107), a Manresa (Palau Firal, Polígon Els Dolors s/n), a Tremp ( Avinguda d'Espanya, 12), a Girona (edifici Santa Caterina, plaça de Pompeu Fabra, 1), a Lleida ( carrer Lluís Companys, 1), a Tarragona (carrer Sant Francesc , 3) i a Tortosa (carrer Montcada, 23).
 


Així doncs, les comissions territorials estan designades però no constituïdes, ja que el Govern és l'únic que pot constituir-les i no ho ha fet.

El decret de convocatòria de la consulta estableix que el termini tant dels estrangers que viuen a Catalunya com dels col·lectius que poden "votar per dipòsit", és a dir anticipadament, hauran de presentar la seva sol·licitud entre l'1 i el 7 d'octubre. En el cas dels estrangers han de presentar la petició personalment a la comissió de seguiment de l'àmbit territorial que els correspongui. I en pel que fa als ciutadans que poden votar anticipadament, a excepció dels que tinguin una cita d'hospitalització per la setmana del 9 de novembre o els que han de treballar aquest dia, hauran de realitzar una presol·licitud adreçada a la Comissió de Control o a la comissió de seguiment corresponent també entre els dies 1 i 7 d'octubre.

Tot i que el decret estableix aquest període, fonts del Govern han apuntat que les administracions sempre han de rebre les peticions dels ciutadans al marge dels terminis que es puguin fixar. Aquestes mateixes fonts també indiquen que no és el mateix rebre sol·licituds que gestionar-les.

Poden votar de manera anticipada entre el 20 i el 25 d'octubre les persones que es trobin a l'estranger (ja sigui de manera permanent o temporal), ciutadans interns en centres penitenciaris, persones amb un nivell de dependència acreditat, ciutadans que tinguin cita hospitalària i aquells que hagin de treballar el 9-N, ja sigui per l'organització de la consulta o en l'àmbit sanitari i d'emergències.

Des del passat dissabte, la Generalitat recomana trucar el 012 per rebre informació sobre la consulta, tal com especifica l'anunci que informa de la suspensió de la campanya. En el servei del 012 hi ha operadors especialitzats en respondre dubtes sobre la consulta.  



http://www.directe.cat/noticia/371835/estemconvocats9n-oberts-els-censos-i-registres-previstos-per-votar-el-9n