dimecres, 15 d’octubre del 2014

Le Figaro: "Catalunya esquiva el veto del seu 'adversari' Madrid"

15/10/2014

CONSULTA 9-N

El diari francès destaca que "Mas ha optat per no proporcionar pistes a Espanya"


Bernat Vilaró


'Le Figaro' es fa ressò del nou 9-N



El diari francès 'Le Figaro' publica avui un article on es fa ressò de la nova consulta presentada ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas: "Catalunya esquiva el veto del seu 'adversari' Madrid". "Sense un referèndum sobre la independència de Catalunya amb bones garanties, Mas ofereix dos succedanis: una votació simbòlica el 9 de novembre, i eleccions en una data no especificada encara", afegeix el rotatiu.

Segons 'Le Figaro', el president català "reconeix implícitament la seva incapacitat de celebrar un referèndum real" i per això ofereix una alternativa de consulta. "Mas ha optat per no proporcionar pistes a Espanya, el seu adversari", continua l'article.


'Le Figaro' també destaca que entre el 2009 i el 2011 ja es van fer "simulacres separatistes" amb les consultes populars iniciades a Arenys de Munt, "amb majories superiors al 90%, i amb una participació per sota del 30%". Per això, la segona opció, la "final", segons Mas, són les eleccions plebiscitàries amb una llista conjunta dels partits independentistes, un concepte "sense precedents al món", segons el diari francès.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/le_figaro_catalunya_esquiva_el_veto_del_seu_adversari_madrid_103812.php