dimecres, 15 d’octubre del 2014

ERC no descarta una llista conjunta en unes eleccions plebiscitàries

Dimecres, 15 d'octubre de 2014 11:00 h

Alfred Bosch assegura que "Ara mateix s'està parlant amb la societat civil" per fer "una llista de país"

 

 

 


Madrid (ACN).- El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha apuntat aquest dimecres a la possibilitat d'una llista conjunta en unes eleccions plebiscitàries. Segons Bosch "no tindria perquè ser una llista encapçalada per cap partit polític" i "ara mateix s'està parlant amb la societat civil" per fer "una llista de país". 

Aquesta llista, ha dit, inclouria a partits que han protagonitzat el procés i també representants de la societat civil, entitats i gent que no necessàriament està enquadrada als partits polítics". Segons Bosch, les eleccions anticipades són "un dels instruments que podrien ser útils" en el procés per plantejar-hi "clarament" el "dilema de la independència". 

Simó en canvi diu que ara no és el moment de parlar de llistes conjuntes. "No estem en aquesta tessitura"


Per altra banda la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha demanat de nou al president de la Generalitat, Artur Mas, que "torni a la unitat" de la consulta que compartien els partits proconsulta o que convoqui unes eleccions per formar noves majories parlamentàries que declarin la independència i iniciïn un procés constituent. "Si la consulta no és possible, ERC ajudarà en allò que el Govern decideixi fer com a alternativa, però tenint molt clar que el que toca aleshores és que el poble pugui parlar en unes eleccions", ha dit després de l'ofrena floral d'ERC davant de la tomba de l'expresident Lluís Companys.