dimecres, 15 d’octubre del 2014

Rajoy fa l'orni: "La nova consulta no sé quina és"

15/10/2014

CONSULTA 9-N

El president espanyol creu que ara s'obre una nova etapa de diàleg i que el nou escenari és "un triomf de la democràcia i la llei"

 

Bernat Vilaró


Marian Rajoy es fa l'orni


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la va pifiar ahir al matí en celebrar que l'executiu català admetia que la consulta del 9-N no es podria fer, abans de la compareixença i la roda de premsa d'Artur Mas, que de fet va confirmar que el dia 9 sí que es votarà amb una consulta alternativa.

Avui al matí Rajoy ha fet l'orni davant la premsa i ha dit que "la nova consulta no sé quina és", abans de la sessió al Congrés dels Diputats.


De fet, el líder del PP ha reiterat que és una "excel·lent notícia" que no es faci la consulta, i que ara s'obre una nova etapa per al diàleg. Tot i això, ha afegit que si hi ha passos que vagin "contra la legislació" espanyola, recorrerà altre cop al Tribunal Constitucional (TC). Per Rajoy, l'escenari que va explicar ahir Mas és un "triomf de la democràcia i la llei", i que "cap governant ni cap parlament pot situar-s'hi per sobre".

El president de l'executiu espanyol ha reiterat que està disposat a parlar "dins de la llei", i ha admès no conèixer les bases legals de la consulta alternativa, presentada ahir per Mas. "Espero que l'experiència viscuda permeti que ara s'actuï amb equilibri, seny i moderació", ha conclòs Rajoy. Ahir la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va deixar entreveure que el govern espanyol no impugnaria pas aquesta nova consulta.





http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/rajoy_es_fa_l_orni_la_nova_consulta_no_se_quina_es_103809.php