dissabte, 4 d’octubre del 2014

Els mitjans internacionals es fan ressò de la cimera pel 9-N

04/10/2014

DRET A DECIDIR

Tots destaquen el compromís d'Artur Mas de fer la consulta, tot i la suspensió del TC


Alèxia L. Ferret


La notícia de la BBC després de la cimera pel 9-N


Els principals mitjans de comunicació internacional s’han fet ressò del resultat de la cimera d’ahir del president Mas amb els partits proconsulta del 9-N. Per la seva banda, el diari econòmic ‘Financial Times’ ha publicat a la seva pàgina web "els líders catalans es comprometen a continuar endavant amb el referèndum". El diari destaca que molts analistes esperen que finalment Mas convoqui unes eleccions avançades en lloc de la consulta.

Per la seva banda, la BBC també ha estat molt pendent de la reunió. "Els catalans, compromesos a mantenir el referèndum d'independència d'Espanya", han assegurat al seu web. La notícia, que ha estat publicada poc després de les declaracions de Francesc Homs, ha estat destacada com a última hora en l'edició principal.

Per últim, el gran grup d'informació nord-americà Bloomberg titula "Mas s'arrisca amb la independència desafiant els tribunals espanyols". Segons el rotatiu, ahir es va "formalitzar el desafiament al tribunal més alt d'Espanya i han obert un enfrontament amb el govern de Madrid".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/els_mitjans_internacionals_es_fan_resso_de_la_cimera_pel_9-n_103562.php