dilluns, 6 d’octubre del 2014

El Financial Times recomana que Madrid "actuï ràpid per evitar la col·lisió" amb Catalunya

06/10/2014

CONSULTA 9-N

El rotatiu diu a l'editorial que el procés està en una "fase crítica" que amenaça amb "sepultar Espanya en una crisi devastadora"


Bernat Vilaró


Financial Times, 6 d'octubre de 2014


L'editorial del 'Financial Times' d'avui torna a fer referència al procés català. El rotatiu recomana que Madrid "actuï rapid" per allunyar "el risc creixent de col·lisió" en el pols entre Espanya i Catalunya. De fet, l'article afegeix que la lluita entre Barcelona i Madrid està en una "fase crítica" que amenaça amb "sepultar Espanya en una crisi devastadora".

L'editorial del 'Financial Times' reitera que el resultat del referèndum d'Escòcia, amb la victòria del No, no ha fet pas que el procés decaigui, sinó que en tot cas ha agreujat la situació a l'Estat espanyol. Tot i això, els unionistes espanyols ara respiren més tranquils, segons el diari, amb la derrota independentista a les urnes.


Tal i com afegeix l'article, el pols per tirar endavant la consulta del 9-N -entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy- està avançant fins al punt que es converteixi en un "conflicte identitari" que, segons el 'Financial Times', "aviat no tindrà guanyadors".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/financial_times_recomana_que_madrid_actui_rapid_per_evitar_la_col_lisio_amb_catalunya_103587.php