dimarts, 14 d’octubre del 2014

BBC: "El líder català desafia Espanya amb la votació sobre la independència"

14/10/2014

CONSULTA 9-N

La cadena pública britànica es fa ràpidament ressò de l’anunci de Mas de tirar endavant el 9N amb "locals oberts, urnes i paperetes"


Nerea Rodríguez


Informació de la BBC



La cadena pública britànica BBC s’ha fet ràpidament ressò de l’anunci fet aquest matí pel president de la Generalitat, Artur Mas, de tirar endavant amb la consulta del 9N, tot i que no tal i com estava previst al decret de convocatòria que ell mateix va signar al setembre. “El líder català desafia Espanya amb la votació sobre la independència”, ha titulat aquesta cadena.

La BBC destaca que “el cap de la regió de Catalunya ha dit que la votació sobre la independència d'Espanya seguirà endavant el 9 de novembre tot i que no serà ‘l’última paraula’”. “Artur Mas ha dit que es durà a terme amb un marc jurídic diferent, per eludir la forta oposició del govern central de Madrid”, explica la cadena.


Alhora, també menciona les paraules d’aquest matí del president espanyol, Mariano Rajoy, abans que es produís la compareixença del president de la Generalitat, celebrant que el 9N no hi hagués consulta Mariano Rajoy. A més, assegura que “greuges econòmics i culturals han alimentat el nacionalisme català”.

La BBC també té clar que “la rica regió de 7,5 milions de persones contribueix més a l'economia espanyola del que rep de tornada a través del fons del govern central. Igual que altres regions d'Espanya, gaudeix d'un grau d'autonomia però els activistes acusen Madrid de soscavar el català a favor de l'espanyol com a llengua principal d'ensenyament en les escoles”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/bbc_el_lider_catala_desafia_espanya_amb_la_votacio_sobre_la_independencia_103786.php