dimarts, 9 de setembre del 2014

Sanchis: "Estic segur que hi haurà un punt de trangressió"

09/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El periodista assegura que Mas té preparat el procés fins més enllà de la hipotètic recurs contra la convocatòria del 9-N


Xavier Lladó


El periodista Vicent Sanchis


El periodista Vicent Sanchis ha pronosticat aquesta tarda al programa Divendres de TV3 que està "segur" que "hi haurà en punt de transgressió" en els partits que impulsen la convocatòria del 9-N, però ha matisat que en aquest cas és necessari que el govern català i el seu principal soci, ERC, estiguin units.

Segons Sanchis, el president Mas acatarà el que li transmetin els partits proconsulta, un cop hipotèticament el Tribunal Constitucional hagi suspès la convocatòria, i que la "transgressió" es produirà si el president català entén que "hi ha garanties" per votar.

El periodista i analista polític, que ha entrevistat recentment el president Mas a la revista El Temps, assegura que el líder del govern català gestiona el procés sobiranista "per fases", sense avançar esdeveniments, i que també "preveu l'1 per cent restant del 99 per cent".


Com per exemple, ha dit, que "el Tribunal Constitucional espanyol no accepti a tràmit el recurs" del govern espanyol contra de la consulta, o que "el deixi a mà alçada durant dues o tres setmanes. "Es un procés escrit i crec que Mas el té calculat fins una mica més enllà de la possible suspensió de la convocatòria".

Sanchis ha descartat en canvi un possible govern de concentració a Catalunya com a resposta a la prohibició espanyola. "És poc possible", ha dit. "La CUP i ICV no hi participarien, i és que pot més la convicció de lògica, que la estratègia nacional en aquestes formacions, mentre que ERC tan sols entraria al govern amb la garantia inequívoca de celebrar la consulta". El periodista ha afegit, en qualsevol cas, que cal obrir la porta a fets imprevisibles i s'ha decantat per l'optimisme. "Hi ha tantes coses que poden anar bé...", que al seu entendre és millor interpretar així el procés.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/sanchis_estic_segur_que_hi_haura_un_punt_de_trangressio_102928.php