dimarts, 9 de setembre del 2014

Niño Becerra, sobre el 9-N: "Els estalvis dels catalans estan garantits"

08/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

L'economista assegura que "Catalunya continuarà a la Unió Europea si convé, al marge del que desitgi Espanya"


Xavier Lladó

L'economista Santiago Niño Becerra

Santiago Niño Becerra, catedràtic d’Estructura Econòmica IQS, de la Universitat Ramon Llull, ha reiterat aquesta nit al programa 8 al dia, en relació a la pregunta d'un espectador sobre si els catalans han de patir pels seus estalvis en aquest període d'inestabilitat política, referint-se explícitament al 9-N, que els estalvis dels catalans "estan garantits". "Els bancs garanteixen fins a 100.000 euros els estalvis dels seus clients, cap banc farà fallida, els dipòsits estan garantits", ha reblat. A banda, l'economista ha dit que "Catalunya continuarà a la Unió Europea si convé, al marge del que desitgi Espanya".


En clau espanyola l'economista ha desmentit les afirmacions del govern de Rajoy segons les quals "Espanya comença a anar bé". "Sembla que s'ha posat de moda, dir-ho", ha avisat. "Espanya té un 25% d'atur, mentre que Austria i Alemanya un 4'9, i la mitjana de la UE és de 10,2". I ha continuant enumerant oferint dades, aquestes "no oficials", ja que el govern espanyol, ha dit, "no les vol calcular", relacionades amb la baixada de la renda disponible per espanyol en un any, la caiguda d'hores treballades que s'omet quan s'afirma que "hi ha més gent treballant, la caiguda de la productivitat, la preus dels béns, que significa que "la gent no té diners per comprar, i un PIB que no hauria d'estar parcialment marcat per un turisme de baix cost". A banda, ha afirmat que manca de crèdit té implicacions en les rendes i el consum.

Niño Becerra ha alertat que Catalunya té un model turístic que "no s'ha reconvertit encara", en relació al turisme de baix cost i que per fer-ho cal inversió, formació i una publicitat informativa adequada". I convèncer els empresaris, hi ha afegit Josep Cuní. L'economista s'ha referit a un cas mallorquí, el de la localitat de Magaluf, relacionat amb fel·lacions a discoteques i ha dit, ull, "les reserves per a l'any vinent han pujat".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/nino_becerra..._102906.php