dimarts, 9 de setembre del 2014

Barcelona impulsa un llibre blanc sobre els efectes de ser capital d'Estat

08/09/2014

PROCÉS

El consistori el considera una eina per contribuir a la "reflexió" i al "debat" entorn al procés


Xavier Lladó


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui que ha encarregat a un grup d'experts un llibre blanc de la independència que analitzarà el que representaria per a la ciutat convertir-se en capital d'un Estat independent.

"He demanat a tècnics municipals i a un grup d'experts externs l'anàlisi en forma de llibre blanc del que pot representar per a Barcelona el fet de convertir-se en capital d'un nou Estat", ha explicat Trias en un acte a l'Ajuntament de Barcelona.


Fonts municipals han precisat que el llibre, en el qual treballen al voltant de 50 persones, estarà finalitzat en un mes i detallarà els efectes de ser capital d'Estat en àmbits com infraestructures, economia, cultura i projecció internacional, i com repercutirà, segons el govern municipal, en la millora del benestar dels ciutadans.

En la seva al·locució, l'alcalde ha subratllat que, a través d'aquest projecte consensuat amb ERC, es podrà contribuir des del consistori a la "reflexió" i al "debat" entorn al procés sobiranista.

Trias ha assegurat també que "Barcelona com capital de Catalunya estarà sempre al costat de la Generalitat i del Parlament de Catalunya" en el procés cap a la consulta.

El polític convergent s'ha expressat així en la cloenda de la conferència: "El 1714 vist des de 2014", que ha pronunciat l'expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol. En el seu discurs, el democratacristià ha remarcat que l'11 de setembre d'aquest 2014 respon a la "fidelitat, resistència i creativitat" d'un poble català, que "amb defectes com tots", "va aguantar l'envestida del 1714".

"En circumstàncies diferents també -a les de llavors- avui desitgem una Catalunya amb plena capacitat de decidir el seu futur en el marc d'una democràcia consolidada, d'una convivència que ens enriqueix a tots i d'una cultura de catalanitat que ens uneix en la defensa dels valors propis d'una comunitat solidària i emprenedora", ha manifestat Rigol.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/barcelona_impulsa_un_llibre_blanc_sobre_els_efectes_de_ser_capital_d_estat_102905.php