dimarts, 9 de setembre del 2014

Junqueras: "El partit s’ha de jugar, encara que l’equip rival hagi nomenat els àrbitres"

09/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El president d'ERC reitera que estan disposats a entrar al govern català "si és per blindar el 9-N"


Bernat Vilaró


Oriol Junqueras després de saber els resultats electorals


El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha dit avui que "si hi ha molta gent que va a votar, la consulta tindrà totes les garanties, i serà vinculant si molta gent participa en la consulta". "El partit s’ha d’anar a jugar, per difícil que sigui, encara que l’equip rival hagi nomenat els àrbitres, els liniers i la federació. Si no, amb quina cara et presentes davant la teva gent?"

Junqueras ha reiterat, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', que els republicans estan disposats "a entrar al govern català si és per blindar el 9-N". "Que ens cridin i ajudarem, n’estarem encantats", ha afegit. "Sense 9-N , sense consulta, és molt difícil continuar el procés, perquè la millor carta que tenim és la consulta. El camí és complicat. No podem afrontar el camí sense la millor eina, que és votar", ha sentenciat.

Compromís


"Els que hem arribat a un acord confirmarem la consulta. Els partits érem conscients que l’Estat no ens ho regalaria, i per sort o desgràcia ens ho hauríem de guanyar. Per això, tots el compliran, farem el possible per ajudar els altres partits per complir aquest acord", ha assegurat.

Junqueras s'ha mostrat "molt content de treballar amb Artur Mas, Andreu Mas-Colell, Joan Herrera, Dolors Camats, Quim Arrufat, i David Fernández". "Cal desobediència civil i celebrar la consulta, com va fer Martin Luther King. Espero que ICV hi estigui d'acord, com ho està la CUP", ha afegit el líder republicà.

"No hi ha pla B"

"Si haguéssim d’acabar amb una DUI, preu per preu, fem la consulta, que tindrem la participació de la gent", ha dit, abans de recordar que "el Parlament pot fer el que cregui oportú perquè som els representants de la societat. No cal fer unes eleccions. No hi ha pla B, l’únic pla és la independència". "Si ens quedem sols defensant la independència, la defensarem sols, com tantes vegades hem fet", ha remarcat.

Sobre la Diada, Junqueras ha emfatitzat que "hi haurà dos milions de persones a la ‘V’, amb la diferència a més que el 9-N hi haurà urnes i que guanyarem", ha conclòs.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/junqueras._el_partit_s_ha_de_jugar_encara_que_l_equip_rival_hagi_nomenat_els_arbitres_102909.php