dimecres, 17 de setembre del 2014

El Parlament ja aprova el full de ruta per després del 9-N

17/09/2014

PROCÉS

El govern accelerarà la creació de la Hisenda pròpia, la seguretat social i les relacions exteriors


Bernat Vilaró



Jordi Turull i Marta Rovira


El ple del Parlament aprovarà aquesta tarda una resolució que han consensuat CiU i ERC, que insta el govern català a crear les "estructures bàsiques i pròpies d'un Estat que contenen els estudis i treballs del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN)".

La proposta, que han subscrit el portaveu de CiU, Jordi Turull, i la portaveu d'ERC, Marta Rovira, s'aprovarà per la majoria que tenen els dos partits. El text apunta que després de la consulta del 9-N s'han d'elaborar "els corresponents projectes executius, legislatius i operatius per poder ser implementats al més aviat possible".


"Especialment les relatives a la Hisenda i l’administració econòmica i tributària, la seguretat social, l’administració de justícia, la seguretat pública, les infraestructures, les telecomunicacions, l’energia i l’aigua, i les relacions exteriors, sense prejutjar les decisions que al respecte prengui un eventual i futur procés constituent en funció del resultat de la consulta del 9 de novembre", continua.

Transició i negociació

A més, la resolució insta el govern de la Generalitat a elaborar una proposta legislativa al Parlament sobre la transició nacional que reguli el procediment a seguir, i que també estableixi els principis de funcionament del sistema institucional i juridic de Catalunya durant el període de la transició nacional.

"Segons quin sigui el resultat de la consulta del 9 de novembre, s'insta [el govern català] a elaborar una proposta de protocol d’actuació, a efectes de seguretat jurídica i estabilitat, que reguli la relació de les parts durant el procés de negociació amb l’Estat espanyol que pugui iniciar-se amb posterioritat al 9 de novembre", afegeix.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/el_parlament_aprova_el_full_de_ruta_per_despres_del_9-n_103132.php