dimecres, 17 de setembre del 2014

Els plans de l'Estat contra la consulta

17/09/2014

ESPANYOLISME

El dissabte 20 se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari a la Moncloa per impugnar la llei de consultes, segons ‘El Confidencial’

 

Alèxia L. Ferret


La vicepresidenta ultranacionalista del PP espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría






L’Estat ja té tota la maquinària preparada contra la consulta del 9-N, segons publica ‘El Confidencial’.

El divendres 19 tindrà lloc l'aprovació de la llei de Consultes catalana, i probablement, el decret de convocatòria del referèndum per part d'Artur Mas pel 9 de novembre. “Dissabte 20 al matí, se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari a la Moncloa. L'únic ordre del dia serà la impugnació de la llei de consultes”, afirma.


En aquest sentit, el diari indica que “el dilluns 22 al matí, el Govern espanyol portarà al registre del Tribunal Constitucional la impugnació de la llei de consultes, però no serà fins al dimarts 23 quan el màxim òrgan constitucional ho debati”.

“Durant el dimarts 23, es produirà la suspensió cautelar automàtica de la llei de consultes catalana per un període de cinc mesos, que seran prorrogables”, assegura. A més, destaca que el president, Mariano Rajoy, se n'anirà de viatge a Xina unes hores després que el TC suspengui la llei catalana.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/els_plans_de_l_estat_contra_la_consulta_103136.php