dimecres, 17 de setembre del 2014

Les amenaces de Margallo arriben al 'Wall Street Journal'

17/09/2014

INDEPENDÈNCIA

El diari nord-americà destaca que "Espanya es compromet a lluitar contra la possibilitat de votar la independència a Catalunya"


Bernat Vilaró

'WSJ', 16 de setembre de 2014


Les amenaces del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, han arribat al 'The Wall Street Jorunal'. El ministre va assegurar ahir que el govern espanyol "utilitzarà tots els mitjans al seu abast, absolutament tots, inclòs tot el que calgui incloure", en referència a una possible suspensió de l'autonomia de Catalunya. I avui, el 'The Wall Street Jorunal' destaca que "Espanya es compromet a lluitar contra la possibilitat de votar la independència a Catalunya".

El rotatiu econòmic de Nova York compara el cas català amb el d'Escòcia, i apunta que l'advertència
de Margallo "és una de les més més fortes del govern de Madrid en contra de la proposta de votar el 9 de novembre en aquesta regió industrial i rica", en referència a Catalunya.

El diari, tal i com va fer ahir el ministre d'Afers Exteriors espanyol, recorda que l'article 155 de la Constitució del 1978 permet a Madrid "reemplaçar l'autoritat d'un govern regional que actuï fora de la llei". Finalment, el rotatiu també recull les intervencions d'ahir al Parlament d'Artur Mas i Oriol Junqueras.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/les_amenaces_de_margallo_arriben_al_wall_street_journal_103140.php