dilluns, 29 de setembre del 2014

El govern espanyol consuma l'atac al 9-N

29/09/2014

CONSULTA

El consell de ministres presenta recurs davant el TC contra la llei de consultes i la convocatòria


Nerea Rodríguez


Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría al Consell de Ministres d'avui


El govern espanyol ja ha consumat l'atac a la consulta del 9 de novembre. El Consell de Ministres, presidit per Mariano Rajoy, s’ha reunit aquest matí de manera extraordinària per aprovar els dos recursos davant del Tribunal Constitucional per intentar aturar la consulta sobre la independència de Catalunya, tal i com ja havia anunciat. Aquests recursos són contra la llei de consultes -aprovada pel Parlament fa poc més d’una setmana- i contra el decret de convocatòria signat aquest dissabte pel president de la Generalitat, Artur Mas.

El govern espanyol presentarà aquests recursos davant del TC després d'haver rebut la decisió del Consell d’Estat, institució que ha aprovat de manera unànime el dictamen en el que dóna suport a que l’Executiu de Rajoy recorri davant l’alt tribunal espanyol la llei de consultes i el decret de
convocatòria. Ara, el govern espanyol donarà instruccions a l’Advocacia de l’Estat per tal que els presenti davant del TC.

A aquesta reunió extraordinària hi han assistit tots els ministres espanyols amb l'excepció dels titulars d'Indústria, José Manuel Soria, i Agricultura, Isabel García Tejerina. A més, ha tingut lloc una hora després que el nou titular de Justícia hagi jurat el seu càrrec.



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/consell_de_ministres_consulta_103417.php