divendres, 12 de setembre del 2014

Antich: "Si a Escòcia guanya el Sí, els efectes de l'ona expansiva arribaran a Brussel·les, Madrid i Barcelona"

12/09/2014

PROCÉS

El periodista creu que "aquest 2014 serà només l'arrencada, ja que l'epicentre queda situat el 9 de novembre"


Bernat Vilaró


José Antich a Rac1


El periodista i exdirector de 'La Vanguardia' José Antich creu que, "si finalment triomfa el sí [a Escòcia], els efectes de l'ona expansiva arribaran ràpidament també a Brussel·les, Madrid i Barcelona", en un article que publica avui al rotatiu barceloní, titulat Una dutxa escocesa.

"Si hi havia algun dubte, el sobiranisme continua sent avui dia i de llarg el segment més mobilitzat de la societat catalana i el civisme i la unitat amb què s'expressa al carrer un fenomen per tenir molt en compte", afegeix.
"Si en anys anteriors la Diada marcava el punt d'inflexió del curs, aquest 2014 serà només l'arrencada, ja que l'epicentre queda situat el 9 de novembre", continua el periodista.

Antich també recupera la història patriòtica escocesa de William Wallace: "700 anys més tard, Mel Gibson [l'actor que protagonitza Braveheart] s'encarregaria de popularitzar per tot el món l'heroica història de Wallace, mentre que Cameron s'ha ocupat de blindar el futur polític de Salmond. Ja ningú no discuteix que Escòcia sortirà guanyant del referèndum sigui quin sigui el resultat", assegura.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/antich_si_a_escocia_guanya_el_si_els_efectes_de_l_ona_expansiva_arribaran_a_brussel_les_madrid_i_103024.php