dissabte, 16 d’agost del 2014

‘The Independent’: “Rajoy no es pot permetre el luxe de celebrar un referèndum, perquè segurament guanyaria la independència”

16/08/2014

DRET A DECIDIR

El diari britànic critica que el Govern espanyol "s'amagui darrere de la Constitució Espanyola, i no permeti als catalans decidir el seu propi futur”


Alèxia L. Ferret



Portada d'avui del diari 'The Independent'


El diari britànic ‘The Independent’ ha assegurat avui que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “no es pot permetre el luxe de celebrar un referèndum, perquè segurament guanyaria la independència”. Segons el rotatiu, és evident perquè el Govern britànic ha cedit en celebrar un referèndum sobre la secessió d’Escòcia, “Anglaterra sap que no es votarà a favor. En canvi, Rajoy sap que no es pot confiar de manera similar amb els catalans”.

“Tothom sap que a Catalunya -durant molt de temps una de les fonts d’ingressos més importants d'Espanya- guanyarà el Sí, per això el Govern de Madrid s'amaga darrere de la Constitució Espanyola, i no permet catalans a decidir el seu propi futur. I la situació es torna cada vegada més amarga”, explica el diari anglès.


El rotatiu també critica al primer ministre britànic, David Cameron. Segons ells a Catalunya és considerat com una espècie d'heroi, “un veritable demòcrata per permetre que els escocesos votin”. Però, pel diari Cameron no ho és perquè quasi no ha comparegut públicament a parlar del tema, i per tant, els herois són uns altres.

“Mas és acusat per alts funcionaris espanyols de voler aconseguir el suficient marge de maniobra per negociar noves competències per a Catalunya, mentre que secretament odia la idea de la independència”, afirmen i es fan ressò de la intenció de vot del president de la Generalitat, “el senyor Mas insisteix que votarà, ‘sí, sí’”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/_the_independent_rajoy_no_es_pot_permetre_el_luxe_de_celebrar_un_referendum_pe_102429.php