dimarts, 5 d’agost del 2014

Rajoy vol encaixar Catalunya dins d’Espanya amb una reforma 'light' de la Constitució

05/08/2014

INDEPENDÈNCIA

El president espanyol ha demanat un informe a Herrero de Miñón per tal de blindar algunes competències de la Generalitat, segons 'El Confidencial Digital'


Nerea Rodríguez


Artur Mas i Mariano Rajoy, avui a la Moncloa


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, vol encaixar Catalunya dins d’Espanya realitzant una reforma ‘light’ i express de la Constitució. Segons ‘El Confidencial Digital’, l’Executiu de Rajoy es disposa a oferir a la Generalitat majors competències en diversos àmbits, com el finançament, la llengua i la cultura.

Així, el diari assegura que Rajoy ha demanat un informe a un dels pares de la Constitució i actual membre del Consell d'Estat, Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón, per articular la seva proposta. Segons aquesta informació, Moncloa estaria pendent ara que el Consell d'Estat es pronunciï a la tornada de les vacances.


La manera de fer-ho seria afegir una disposició addicional a la Constitució per obrir el camí a un pacte entre els Governs d'Espanya i el de la Generalitat. Els defensors d'aquesta fórmula dins de l'Executiu defensen que “seria una reforma suau i gens traumàtica amb un objectiu clar: desbloquejar el conflicte”.

Finalment, el diari destaca que Rajoy utilitzarà com a base d'aquest moviment les 23 reclamacions que el president de la Generalitat li va traslladar en la seva trobada fa una setmana a La Moncloa per estudiar el blindatge d'algunes competències de Catalunya a través d'una disposició addicional.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/rajoy_vol_encaixar_catalunya_dins_d_espanya_amb_una_reforma_light_de_la_constitucio_102230.php

2 comentaris :

Rosa Mary ha dit...

Quina merda de vacances que estan fent el Govern Central ... Estàn tant segurs de si mateixos que han de seguint treballant fins i tot fent vacances:D

Unknown ha dit...

És l'hora de lligar la pastanaga davant de la cabreta, he, he.
Amb només les manifestacions ja hem aconseguit que canviïn en sentit positiu la sacrosanta immutable Constitució dictada per Déu Nostro Senyor al cim del Sinaí.
Endavant, nois, que això no ha fet més que començar.