dimarts, 5 d’agost del 2014

Una Catalunya independent superaria Espanya en nivell de desenvolupament

05/08/2014

INDEPENDÈNCIA

Segons un informe de Credit Suisse, passaria el mateix amb Escòcia si s'independitzés del Regne Unit


Bernat Vilaró



La senyera i la bandera de la UE



Si Catalunya fos un Estat independent, tindria un nivell de desenvolupament superior al d'Espanya, segons un informe que ha elaborat Credit Suisse, un grup prestatari mundial de serveis financers amb seu a Zuric.

En concret, un hipotètic Estat català pujaria fins a la vintena posició del rànquing mundial, i superaria Espanya, que del número 23 que ocupa ara cauria al lloc 26. Segons el document, Escòcia també superaria el Regne Unit en aquest àmbit.


L'informe que ha elaborat el Credit Suisse es basa en l'indicador de les Nacions Unides que mesura aquests tres elements: el nivell f'alfabetització i escolarització, l'esperança de vida, i el PIB per capita, a més d'un seguit de factors més co ara la incidència de la tecnologia i la sanitat, per poder classificar globalment els Estats.

"L'èxit dels Estats petits"

L'estudi L'èxit dels Estats petits s'ha publicat aquesta setmana, i és on s'hi inclou la referència a les dades sobre Catalunya. La conclusió que s'extreu del document és que els Estats petits tenen -o podrien tenir, en el cas català- una eficiència superior a l'hora d'utiltizar els seus recursos, en comparació amb els Estats més grans.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/una_catalunya_independent_superaria_espanya_en_nivell_de_desenvolupament_102242.php