dilluns, 25 d’agost del 2014

Rajoy i Merkel ens conviden a la DUI

Dilluns, 25 d'agost de 2014 17:30 h

El president espanyol insisteix que no se celebrarà un referèndum il•legal a l'Estat espanyol i Merkel diu que el posicionament de Rajoy "Té molta lògica” i que el procés és un afer intern d’Espanya 






La negativa rotunda de Rajoy a la consulta i la consideració de Merkel que el procés és un afer intern, ens aboca a trencar la legalitat i externalitzar l’afer intern, i si Espanya ens impedeix votar, només queda el camí d’unes plebiscitàries i proclamar una DUI.

El president espanyol Mariano Rajoy ha insistit que no se celebrarà cap referèndum il•legal, i oblidant-se d’Escòcia, ha assegurat que  no es pot demanar a cap president de cap país del món que l'autoritzi. Per la seva banda la cancellera alemanya, que avui feia d’amfitriona de Rajoy, ha assegurant que el que diu Rajoy sobre el procés "té molta lògica i se li ha de donar suport", malgrat això no ha volgut entrar a valorar el fons de la qüestió perquè considera que tracta d'un "assumpte de política interna d'Espanya”.

Merkel ens convida així a saltar el mur de l’afer intern per passar a ser una qüestió d’Europa on preval la democràcia.

Rajoy insisteix en dir no a la democràcia


Mariano Rajoy i Angela Merkel han fet aquestes manifestacions després de la trobada informal que han mantingut tots dos a Santiago de Compostela. Davant la premsa, el president espanyol ha insistit en què "la meva posició no ha canviat ni canviarà", i ha afegit que "la sobirania nacional està aquí. El que sigui Espanya ho decidiran els espanyols". Rajoy ha afegit que considera un "disbarat" el plantejament d'una consulta d'aquestes característiques i ho ha argumentat dient que la Unió Europea camina cap a processos d'integració i d'unificació, tot insinuant que una Catalunya independent quedaria fora de tots els tractats europeus. És per això que el president espanyol es preguntava:

"Cap a on volen anar alguns fora de la UE, fora del Banc Central Europeu i fora de la moneda única?. Això no s'explica a molts ciutadans de Catalunya , i és una de les gran perversions de tot aquest procés al que assistim".      

------------------------------------------------

"Millor ser a L'EFTA "


http://www.directe.cat/noticia/364216/rajoy-i-merkel-ens-conviden-a-la-dui