dimecres, 13 d’agost del 2014

Mas i Junqueras es reuneixen per definir l'estratègia del procés

13/08/2014

PROCÉS

El president català i el líder d'ERC es tornaran a veure abans de la Diada, i a part de la consulta parlen sobre unes possibles plebiscitàries


Bernat Vilaró



Artur Mas i Oriol Junqueras en el moment de signar l'acord al Parlament


El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, es van reunir dijous de la setmana passada, 7 d'agost, per estudiar els passos a seguir durant les properes setmanes, a menys d'un mes de la 'V de la Diada', i a poc menys de tres mesos pel 9 de novembre, segons publica avui el diari 'El Punt Avui'.

En aquesta trobada no hi va haver cap acord en concret entre els dos líders polítics, sinó simples "reflexions" sobre temes d'actualitat, segons apunta el rotatiu, que cita "fonts coneixedores" d'aquesta reunió. L'article afegeix que Mas i Junqueras tenen previst tornar-se a veure abans de l'Onze de Setembre, i que damunt la taula hi haurà, a més del calendari cap al 9-N, l'opció de celebrar eleccions plebiscitàries, en cas de no fer-se la consulta.

Acatar o desobeir el TC?


En aquest escenari les posicions de CiU i ERC no es troben en el mateix punt. Mas i el govern català han reiterat una vegada i altra que la consulta s'ha de celebrar dins un marc legal, i ahir la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, assegurava que l'executiu català no treurà les urnes al carrer si el Tribunal Constitucional (TC) tomba la llei de consultes, que s'està elaborant encara al Parlament.

Al seu torn, els republicans aposten per desobeir el TC i celebrar la consulta al marge de la decisió de la legalitat espanyola. De fet, ahir Joan Tardà i Alfred Bosch, diputats a Madrid, ja van criticar les declaracions d'Ortega.

En aquesta línia, el 'Diari ARA' publica avui un article on assegura que, segons fonts nacionalistes consultades pel diari, puntualitzaven que, al marge dels missatges llançats en públic, els republicans també "són conscients" que la consulta no es podrà fer el 9 de novembre si el TC la tomba.

L'article de l''ARA' afegeix que el que més ha molestat en les files republicanes és el fet que veus del mateix govern català ja es posin en l’escenari que no hi podrà haver urnes, i que ho diguin abans que Rajoy la impugni, que el TC la suspengui i que les forces del dret a decidir consensuïn la resposta.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/mas_i_junqueras_es_reuneixen_per_definir_l_estrategia_del_proces_102374.php