dimarts, 12 d’agost del 2014

La CUP assegura que “el referèndum és irrenunciable”

12/08/14 14:04 - Barcelona -

L'esquerra independentista avisa que CiU quedarà fora de l'acord per la data i la pregunta si acata la prohibició del TC a la consulta

David Fernández considera que és “inútil canviar la data del referèndum, l'Estat no canviarà en cap cas la seva actitud”




El portaveu parlamentari de la CUP, David Fernández Foto: ACN.


El diputat de la CUP al Parlament, David Fernández, ha assegurat que “s'ha acabat el temps de les imposicions: El referèndum és irrenunciable”. Així ha replicat a les declaracions de la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, que ha dit a RAC1 que hi pot haver “un altre 9-N” en cas que l'estat hi posi “traves”. Per Fernández, “és inútil canviar la data del referèndum, l'Estat no canviarà en cap cas la seva actitud”, i per això l'esquerra independentista demana en tot cas “desobeir la imposició per obeir la democràcia”. En aquest sentit, des del secretariat de la CUP, han avisat que CiU quedarà “fora” de l'acord per la data i la pregunta de la consulta si acata una eventual prohibició del Tribunal Constitucional (TC).

La CUP veu “amb molta preocupació” les paraules d'Ortega i exigeix “un posicionament clar” de totes les forces polítiques que el 12 de desembre del 2013 van acordar la data de la pregunta. “CiU se situa fora de l'acord i en contra del mandat popular quan afirma que acatarà la prohibició del TC”, ha assegurat Marc Sallas, del secretariat nacional de la CUP. “Hem escoltat a ERC posicionar-se a favor de fer el referèndum tot i la prohibició, però ens preocupa que dirigents de CiU i membres del govern assegurin que s'haurà d'acatar la prohibició del TC o que ICV afirmi que el referèndum serà ‘de pa sucat amb oli' si no hi ha el permís de l'Estat”. “Aquestes declaracions estan fora de l'acord pel referèndum”, ha alertat.

La CUP defensa que el referèndum “només és possible a través de la desobediència civil i institucional”, davant de les imposicions de l'Estat. Per aquest motiu la CUP participarà dels actes de la diada amb el lema “9N: guanyem el referèndum, guanyem la independència per canviar-ho tot.”

Darrera actualització ( Dimarts, 12 d'agost del 2014 14:04 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/768578-la-cup-assegura-que-el-referendum-es-irrenunciable.html